logoplaatje

Palliatievezorg.nl Actueel

Nieuws - 2017
plaatje: Eenvoudige verbeteringen palliatieve zorg gezocht voor Prijs

Eenvoudige verbeteringen palliatieve zorg gezocht voor Prijs

Geplaatst: 2 maart 2017
plaatje: bulletWat zijn inspirerende initiatieven in de palliatieve of terminale zorg die de terminaal zieke medemens (en/of diens naasten) direct ten goede komen? Stichting Als & Dan, die zich inzet voor verbetering van palliatieve zorg, ouderenzorg en levenseindezorg, is ernaar op zoek.
De oproep wordt gedaan ten bate van de Noorderlicht Prijs, die de Stichting eens per jaar uitreikt. De eerstkomende prijsuitreiking vindt plaats op 6 oktober 2017 in Ede, tijdens het Nationale Congres voor Hospicezorg.

Trefwoorden bij de Ďinspirerende initiatievení waarnaar de Stichting op zoek is, zijn:
* kwaliteit van leven verbeterend
* licht of verlichting brengend
* met accent op het leven: leven, beleven, herleven, doorleven
* met een uitstraling van schoonheid, licht en kleur
* met een beroep op de zinnen: zintuigen, zin hebben, zingeving
* het raakt, ontroert, geeft ruimte, maak een beetje blij of zet iets in beweging
* het is duurzaam: in tijd, qua impact, bereik of navolgbaarheid
* het is betrekkelijk eenvoudig, innovatief en niet te duur

Het idee hierachter is dat goede en mooie zorg niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn, en het meestal om direct contact en uitwisseling tussen mensen gaat. De Stichting wil graag een bijdrage leveren aan het vergroten van de bekendheid van deze initiatieven.

Iedereen kan voorbeelden aandragen via het mailadres stichtingalsendan@gmail.com. Een jury, bestaande uit de doelgroep (= patiŽnten), beslist wie de prijs verdient. De winnaar krijgt een geldbedrag (Ä 1000,--) en de nodige aandacht via de website van de Stichting en via persberichten. Voorbeelden kunnen worden ingediend tot 18 augustus.

Aanmelders van voorbeelden wordt gevraagd daar een korte motivatie aan toe te voegen (maximaal 300 woorden), waarin men toelicht waarom het voorbeeld de prijs verdient. Voor de duidelijkheid: het initiatief moet al hebben plaatsgevonden of moet al zijn gerealiseerd. De prijs is een pluim achteraf.

Voor meer informatie: zie www.stichtingalsendan.nl.
terug naar overzicht