logoplaatje

Palliatievezorg.nl Actueel

Nieuws - 2017
plaatje: Maasstad Ziekenhuis doet mee aan Roparun

Maasstad Ziekenhuis doet mee aan Roparun

Geplaatst: 11 april 2017
plaatje: bulletDe jaarlijkse Roparun - een estafettetocht vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam - wordt dit keer van 3 tot en met 5 juni gehouden. Meer dan 300 teams doen mee, waaronder een team van het Maasstad Ziekenhuis.
"In het Maasstad Ziekenhuis is veel aandacht voor palliatieve zorg", licht één van de deelnemers, verpleegkundig consulent palliatieve zorg Coen van Leijen, toe. "Het motto van de Stichting Roparun -“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” - is er dan ook één die ons zeer aanspreekt. De vraag op welke manier we nog kwaliteit aan het leven kunnen toevoegen is regelmatig de discussie tussen zorgverlener en patiënt."

Van Leijen: "Als ziekenhuis hebben we meerdere malen gebruik mogen maken van de fondsen van Stichting Roparun. Met de giften die we van de Stichting in het verleden hebben gekregen, hebben we mooie projecten voor mensen met kanker kunnen realiseren. Dit jaar is het dan zover, om onze dank te uiten door met een team vanuit het ziekenhuis mee te doen met de Roparun."

Doel van de estafetteloop is onder meer zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen, die ten goede komt aan de Stichting Roparun. Wie het team van het Maasstad Ziekenhuis wil sponsoren, kan mailen met
Roparun@maasstadziekenhuis.nl.

Van Leijen: "De route van circa 520 kilometer zullen we in 50 uur non-stop gaan lopen. In de voorbereiding wordt het ons steeds duidelijker wat ons te wachten staat. Naast dat het een prachtig evenement zal worden, is het ons duidelijk dat als de eerste avond invalt de spieren gaan protesteren. Het slaaptekort zal ook zijn tol eisen, maar met volharding en enthousiasme is ons doel om op 5 juni in de middag te finishen in ‘ons eigen’ Rotterdam op de Coolsingel."

terug naar overzicht