logoplaatje

Palliatievezorg.nl Actueel

Agenda opgeven

Heeft u een evenement of gebeurtenis die vermeld zou moeten worden in deze agenda? Laat het ons weten middels een mailtje naar info@palliatievezorg.nl.
plaatje: bullet1 september 2017
Afscheid Wouter Zuurmond
Ter gelegenheid van het afscheid van Wouter Zuurmond en het 25-jarig bestaan van Hospice Kuria, wordt op 1 september een symposium Pijn en Palliatieve zorg gehouden. Behalve Wouter Zuurmond, spreken o.a. Roberto Perez en Jaap Gootjes.
Website: www.vumc.nl/afdelingen-themas/151671/20922927/progr1sept17.pdf
plaatje: bullet5 september 2017 - 12 september 2017
Cursus palliatieve sedatie
In september is op drie dagen de cursus 'Palliatieve Sedatie, de praktische uitvoering van de richtlijn' te volgen, voor de verzorgende en de verpleegkundige (niveau 3,4 en 5).De cursus wordt gegeven door Lisanne Huiberts. Ze is ruim 14 jaar werkzaam als gespecialiseerd verpleegkundige op gebied van palliatieve zorg en thuiszorgtechnologie.

De cursus is op de volgende data en tijden te volgen:
- 5 september van 19:00-22:00 in Heiloo
- 8 september van 19:00-22:00 in Amsterdam
- 12 september van 19:00-22:00 in Utrecht

De cursus is geaccrediteerd voor de V&VN (3 punten).
De cursus duurt 3 uur en kost €89 per persoon.

Website: lisannehuiberts.jimdo.com/cursus-aanbod/
plaatje: bullet19 september 2017
Het Palliatieve Zorg Congres
Op 19 september wordt in Eindhoven het Palliatieve Zorg Congres 'Van goede zorg naar optimaal comfort' gehouden. Thema's die o.a. aan de orde komen zijn praten over de dood, voltooid leven, het toepassen van richtlijnen en kwetsbare ouderen.
Website: www.nursingcongressen.nl/palliatievezorg
plaatje: bullet19 september 2017
Uitbehandeld - en dan?
Op 19 september wordt in Amsterdam het symposium Uitbehandeld, en dan? gehouden. Het zoomt in op de vraag: wat bedoelt men in de psychiatrie met 'uitbehandeld'? De initiatiefnemers van het symposium willen het denken over ‘uitzichtloosheid’ in de psychiatrie op gang brengen. Wat hebben psychiatrische patiënten nodig als ze niet meer beter zullen worden en wat kunnen we ze bieden?
Website: www.scem.nl
plaatje: bullet6 oktober 2017
Derde Nationale Congres Hospicezorg
Op 6 oktober wordt voor de derde keer het Nationaal Congres Hospicezorg georganiseerd. Het programma is nog niet bekend, maar zal snel volgen.
Website: www.congressenmetzorg.nl
plaatje: bullet8 oktober 2017
Zorg- en afscheidsevent NIjmegen
De onwetendheid over wat moet, mag en kan rond een overlijden is bij veel mensen nog groot. Daarom organiseert Afscheidswijzer het Zorg- en afscheidsevent, op 8 oktober in Nijmegen. Door een gevarieerd aanbod van bedrijven en dienstverleners, interactieve workshops, discussiepodia en lezingen worden bezoekers compleet geïnformeerd over alle opties in hun regio, zowel op het gebied van (palliatieve) zorg als uitvaarten.
Website: afscheidswijzer.nl/afscheidswijzer/zorg-en-afscheidsevent
plaatje: bullet11 oktober 2017
Voorbij machteloosheid
Op 11 oktober houdt Hospice Issoria in Leiden het symposium Voorbij machteloosheid. Aan de hand van sprekende casuïstiek zal men ervaringen uit de dagelijkse praktijk delen, waarin machteloosheid een rol speelde. Zodoende krijgen bezoekers inzicht in de vele aspecten van machteloosheid.

Prof. dr. Anne Goossensen van de Universiteit voor Humanistiek) houdt een inleiding over (de essentie van) machteloosheid. Hoe komt machteloosheid tot uitdrukking? Hoe is er op te reflecteren? Wanneer belemmert dit het geven van goede zorg? En wat betekent dat?

André Heuvelman, inspirator en trompettist bij o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest geeft op geheel eigen wijze het thema machteloosheid een podium.
Email: info@hospiceissoria.nl
Website: www.hospiceissoria.nl
plaatje: bullet19 oktober 2017
7th Amsterdam Symposium on Palliative Care
Op 19 oktober wordt in Amsterdam het 7th Amsterdam Symposium on Palliative Care gehouden. Prof. dr. Ezekiel Emanuel, oncoloog en ethicus, is één van de gastsprekers, naast onder meer Dick Willems en Gerrit van der Wal.
Website: www.vumc.nl/afdelingen/epz/8889676/20824287/
plaatje: bullet30 november 2017 - 1 december 2017
Wetenschapscongres
Op 30 november en 1 december vinden de tweejaarlijkse Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg plaats. Organisatoren zijn onder meer de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen en acht expertisecentra palliatieve zorg in Nederland.
Website: evenementen.palliactief.nl/