logoplaatje

Palliatievezorg.nl Actueel

Nieuws - 2017
plaatje: Poortwachter, van Stance Oonk
Poortwachter, van Stance Oonk

Festival DOOD in Amsterdamse Bos

Geplaatst: 8 juni 2017
plaatje: bulletTussen 6 en 16 juli vindt in het Amsterdamse Bos een kunstprogramma plaats over het levenseinde, onder de titel `DOOD`.
Gedurende die periode worden acht thema-avonden georganiseerd. Voor een groot deel van de avonden zijn kunstenaars uitgenodigd. Het programma is:

Donderdag 6 juli: Karel Winterink en Claudia van Dijk leiden respectievelijk een Death Cafe en een Birth Cafe, een samenkomst van zelfonderzoek en intens luisteren in antwoord op de vraag: Wat is jouw ervaring met de dood en geboorte?

Vrijdag 7 juli: Gijs Assmann (kunstenaar) houdt een Benedictijnse Dialoog naar aanleiding van zijn beeld Big Mama - een vanitas voor Franciscus.

Zaterdag 8 juli: Ine Mulder, vormgever, onderzoekt samen met haar gasten de manier waarop de herinneringen aan een dierbare kunnen worden gekoppeld aan de vijf stadia van rouw.

Zondag 9 juli: Robin van ’t Haar (kunstenaar) laat zich in Weerzien inspireren door een denkbeeldige ontmoeting met zijn overleden moeder.

Donderdag 13 juli, Irene Fortuyn (kunstenaar), Een avond in het bos, een Socratische dialoog om de plaats van de dood in cyclische systemen en de betekenis daarvan voor onze perceptie van de dood nader te onderzoeken.

Vrijdag 14 juli: Stance Oonk (kunstenaar) legt volgens sjamanistische traditie het medicijnwiel; een magische plek met o.a. visualisatie, wandelingen, verbeelding en healing.

Zaterdag 15 juli: Henry Marshall (psycholoog en storyteller i.s.m. muzikant Eelco de Geus en zanger Jay Jay van Sleen) put verhalen uit de oude Oosterse bron met Hari Katha, songs and stories of the Infinite.

Zondag 16 juli: in Shadow World nemen Rosa Verhoeve (fotograaf) en Sandra van Elewout (kunstenaar) hun gasten mee op een zoektocht naar de potentie van het schemergebied in onszelf, het punt waar licht en donker elkaar raken.


DOOD vindt plaats van donderdag t/m zondag op 6 t/m 9 juli en 13 t/m 16 juli op een veld in het Amsterdamse Bos aan de Nieuwe Meerlaan in Amstelveen, parkeerplaats – Berkenhoek. Volg van daaruit de borden. De avondprogramma’s zijn gratis toegankelijk en vinden plaats van 21.00 tot 23.00 uur.

DOOD is samengesteld door Karel Winterink, uitvaartbegeleider en organisator van kunstprojecten, Death Cafe’s en Socratische Gesprekken. DOOD is onderdeel van het Cure Park, een manifestatie rondom de kunst van zorg, die op 4 juni is gestart.
terug naar overzicht