logoplaatje

Palliatievezorg.nl Actueel

Nieuws - 2018

Goed leven, goed sterven

Geplaatst: 2 juli 2018
plaatje: bulletZorggroep Alliade, vooral actief op gebied van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en de ouderenzorg, heeft het boekje Goed leven, goed sterven uitgegeven. Het bevat interviews met cliŽnten en zorgprofessionals over het levenseinde.
De optelsom is een bijzondere uitgave, die ruim van kleurrijke illustraties is voorzien, met zowel alledaagse als uitzonderlijke verhalen over de gedachten en perspectieven die zij hebben ten aanzien van het levenseinde. Privť-ervaringen van zorgverleners met het overlijden van hun ouders vermengen zich met ervaringen die zij in de zorgverlening opdoen. Ook de impact van het sterven van een cliŽnt op de overige groepsleden komt aan bod. Arts Judith Peters wijst erop dat in zoín tijd ook het personeel extra aandacht verdient: ďMensen kunnen het moeilijk hebben wanneer een cliŽnt overlijdt, omdat ze zelf bang zijn voor de dood. Soms zijn er stagiaires, die nog nooit een sterfgeval hebben meegemaakt. Als die eerste ervaring negatief is, kunnen ze verloren gaan voor de zorg.Ē

De uitgave van het boekje is onderdeel van een pakket aan afspraken over palliatieve zorg binnen de instellingen van Alliade Meriant (ouderenzorg) en Talant (gehandicaptenzorg).

Voor meer informatie en/of bestellen: www.alliade.nl.
terug naar overzicht