logoplaatje

Palliatievezorg.nl Waar?

plaatje: Maaltijdvoorziening

Maaltijdvoorziening

plaatje: bulletAls het koken een probleem wordt, kan in de meeste gemeenten een beroep worden gedaan op organisaties die enkele keren per week voor een warme maaltijd kunnen zorgen. Er zijn op dit terrein ook particuliere ondernemingen in te huren.
Organisaties als Tafeltje-Dekje, of stichtingen die zich op het welzijn van ouderen richten, bieden de mogelijkheid aan warme maaltijden thuis te bezorgen. De bezorgdagen verschillen van gemeente tot gemeente. In de ene kan iedere dag een (verse) maaltijd worden bezorgd, in andere gemeenten wordt een paar keer per week een (diepvries)maaltijd gebracht. Meestal moeten de maaltijden in een magnetron worden opgewarmd. Deze magnetrons zijn soms ook te huur bij de organisatie die de maaltijden levert.

De kosten voor de maaltijdservice verschillen van gemeente tot gemeente. Soms vergoedt een gemeente de kosten vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Sommige gemeenten geven geen volledige vergoeding, maar hebben wel een kortingregeling.

Particuliere ondernemingen

Op het gebied van maaltijdvoorzieningen zijn tal van bedrijven actief die ingeschakeld kunnen worden. Hieronder een aantal voorbeelden:

- www.lekker-thuis.nl
- www.foodconnect.nl
- www.maaltijdzorg.nl
- www.versaantafel.nl

Reactie geven?

plaatje: bulletWilt u reageren op bovenstaande teksten? Dat kan hieronder.