logoplaatje

Palliatievezorg.nl Actueel

Agenda opgeven

Heeft u een evenement of gebeurtenis die vermeld zou moeten worden in deze agenda? Laat het ons weten middels een mailtje naar info@palliatievezorg.nl.
plaatje: bullet6 juni 2017
Mensen met verstandelijke beperking
Over het levenseinde en rouw bij mensen met een verstandelijke beperking gaat een congres dat op 6 juni in Amersfoort wordt gehouden. Tijdens de bijeenkomst wordt onder meer ingegaan op de volgende onderwerpen:
•Communiceren over het levenseinde op verschillende niveaus
•Ethische dilemma’s in de palliatieve fase
•Het signaleren en behandelen van pijn
•De organisatie van een uitvaart
•Rituelen, symbolen en materialen rond afscheid nemen en het verwerken van verlies

Website: www.medilex.nl
plaatje: bullet15 juni 2017
Ontspanning in de palliatieve fase
Op 15 juni wordt een symposium over Ontspanning in de palliatieve fase gehouden. Het symposium is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en andere (semi)professionals aan het bed!

Het thema van de dag is ontspanning. Denk aan ontspanningstechnieken zoals geleide ontspanning, ademhalingsoefeningen en andere mind-body-technieken. Je leert wat klanken en muziek kunnen betekenen, of humor maar ook medicatie of technieken zoals Therapeutic Touch en Healing Touch. Ook leer je hoe aromazorg – met vaak bijzondere geuren – bij kan dragen aan ontspanning, hoe belangrijk een voorkeurshouding in de stervensfase kan zijn, of hoe belangrijk massage kan zijn of je kunnen uiten via schilderen.

Sprekers zijn onder meer: Sakia Teunissen, Martine Bush, Petra van Mil, Hendra Versteegde, Jopie van der Vorst, Klara van Zuijdam, Nancy Strijbol, Paul Vogelaar, Madeleine Kerkhof en Marcellino Bogers.

Website: www.kicozo.nl
plaatje: bullet6 oktober 2017
Derde Nationale Congres Hospicezorg
Op 6 oktober wordt voor de derde keer het Nationaal Congres Hospicezorg georganiseerd. Het programma is nog niet bekend, maar zal snel volgen.
Website: www.congressenmetzorg.nl