Voor eeuwig voortleven in de herinnering van anderen, wie wil dat niet? Documentairemaker Dick van den Berg maakt het mogelijk met een Familiedocumentaire.
Het idee ontstond toen Van den Berg een serie portretten maakte over de overlevenden van Kamp Amersfoort. Allerlei items passeerden de revue; de Duitse dreiging, het leven achter de omheining, maar ook de sprankjes hoop, de kindertijd en de latere levensloop.
Van den Berg: “Er waren zoveel verhalen die verteld moesten worden. Het liefst lieten we dat doen door de mensen zelf. We dragen op die manier echt iets over van generatie op generatie. Ik kwam echter tot de ontdekking dat elke familie mooie verhalen heeft. Ook buiten de omheining. Dus waarom geen familiedocumentaires?’”
Bij Familiedocumentaire vertelt iemand zijn eigen, unieke levensverhaal. Over zijn jeugd, vakanties, tegenslag, succes, gezin, werk, huis, familie en bijzondere gebeurtenissen. Het is zomaar een greep. Van den Berg interviewt en schakelt een vriend(in) of naast familielid in als aangever. Het is letterlijk de film van je leven, die van je ouders of van mensen die het dichtst bij je staan. De voorbereiding is minutieus. Daarnaast werken de makers in een klein, vertrouwd team en bezoeken zij alle gewenste plekken.
De ervaringen met Familiedocumentaire blijken tot op heden onvergetelijk. Het is een document dat voor generaties bewaard kan blijven.
Voor meer informatie: www.famdoc.nl.
Geef een reactie