Hoe verleen je terminale zorg als er sprake is van wilsonbekwaamheid én ondraaglijk lijden bij de patiënt? Die vraag staat centraal op de ééndaagse cursus Terminale zorg bij wilsonbekwaamheid. Twee specialisten ouderengeneeskunde verzorgen deze cursus op 10 november voor huisartsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals.
De terminale fase bij mensen met wilsonbekwaamheid vraagt om zeer nauwlettend handelen, waarbij behoud van kwaliteit van leven en pijnbestrijding centraal staan. In deze interactieve cursus gaan Annemarie den Dulk en Ronald van Nordennen (beiden specialist ouderengeneeskunde, kaderarts palliatieve zorg en SCEN arts) uitvoerig in op de behandelmogelijkheden bij ondraaglijk lijden. Daarbij komen onder meer aan bod: euthanasie, de zorgvuldigheidscriteria, stoppen met eten en drinken (STED) en palliatieve sedatie.
Vragen die Den Dulk en Van Nordennen in deze verdiepende workshop zullen bespreken zijn daarnaast:
- Welke afwegingen maakt u in uw behandelplan en wanneer kiest u voor palliatieve sedatie, intermitterende sedatie, STED of euthanasie?
- Euthanasie bij wilsonbekwaamheid – hoe maakt u dit mogelijk voor uw cliënt?
- In de middag reflecteert en bespreekt u gezamenlijk recente uitspraken door de Regionale Toetsingscommissie Euthanasie (RTE)
- U kunt ook uw eigen casuïstiek inbrengen om te bespreken
Voor deze cursus is o.a. accreditatie aangevraagd voor specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen (ABAN), klinisch geriaters (NVKG-ABAN), verpleegkundig specialisten (VSR) en verpleegkundigen (V&VN).
Voor deze cursus is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. Door het interactieve karakter van deze ééndaagse cursus is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Datum en locatie:
Woensdag 10 november, in Regardz de Eenhoorn in Amersfoort of online.
Voor meer informatie over het programma en inschrijven: https://bit.ly/3j2fYYP
Geef een reactie